lunes, 23 de noviembre de 2009

SORTIDA A LA MASIA DEL BARÇA

LA MASIA DEL BARÇA

El dia 18 de novembre un grup d’estudiants vam anar a visitar la Masia del Barça centre on habiten els futurs jugadors del barça.
La Masia consta d’uns 60 estudiants , però com la seva superfície és de 610 m2 repartits en dues plantes, només s’hi poden allotjar 12 nois que dormen a la mateixa planta i els 48 restants s’allotgen en altres centres tots regulats per els seus 6 representants. 3 en l’actual Masia i els altres estan ubicats a unes habitacions que s’ubiquen a prop de l’Estadi.
Els adolescents els trobem aquest establiment a prop de l’Estadi, i en la Masia situem els més joves.
Actualment trobem molts futurs jugadors africans en la Masia, i venen de Camerun.
Però la realitat mai sembla la que és, molts d’ells no arriben a ser professionals i els han de retornar, sense cap ajuda.
Els nois de la Masia reben tot tipus de suport des de l’emocional i integració social, com seria el psicòleg, o ajuda professional i acadèmica com serien reforços en les assignatures de l’escola .
Durant la visita vam poder gaudir de l’Estadi ja que allà se’ns va projectar un vídeo amb la història de la Masia.
La Masia va ser una antiga residència pagesa construïda el 1702. La inauguració de la Masia com a residència d’estudiants per el futbol club Barcelona va ser el 26 de setembre de 1966.
Anys més tard i van començar a venir residents futurs jugadors, podem dir que en l’actualitat tenim un balanç de 57 residents i 3 seccions del club.
Però en el basquet també tenen juvenils, podem dir que participen nens del junior.
En l’àmbit d’estudi tots se’ls proposa el camí d’estudiar, podem dir que només no estudien aquells que els pares no els hi permetin aquest dret.
Uns fan batxillerat, la majoria social, i altres cicles formatius. Però els que són menors fan l’Educació Secundària Obligatòria.(ESO) a l’escola Lleó XII. Als que mai en estudiat i venen aquí com a nous jugadors, se’ls introdueixen el PQPI que equival a l’antiga PGS, on allà inicien des del nivell més bàsic la inserció en el pla d’estudi.
Els coordinadors dels joves en d’estar molt al seu costat ja que des de dins podem trobar algun conflictes interns entre ells. També hi ha un esclat d’emocions ja que molts dels nous vinguts enyoren a les seves famílies.

Aquests nois no tenen temps per divertir-se ja que el temps se’ls hi restringeix amb un horari, per això el primer síntoma que estan matant els seus somnis, és la manca de temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario