lunes, 30 de noviembre de 2009

ESCOLA SADAKO

ESCOLA SADAKO
El dijous dia 19 de novembre vam anar a visitar l'escola Sadako un centre concertat on professors i alumnes participen molt activament en les tasques comunes. Els mestres ensenyen de forma constructiva, per tan volen que els seus alumnes es sentin integrats en la societat, per això els hi transmeten una sèrie de valors crítics que el dia de demà podran utilitzar.
L'escola ens va explicar un seguit d'objectius dels quals en fem us avui en dia, aquests objectius són:
1. Formar alumnes autònoms amb criteri.
2. Educar en els valors de solidaritat i comprensió, aprenent el respecte per les altres persones.
3. Incorporar, des de l’Educació Infantil, les noves tecnologies en l’aprenentatge dels alumnes per ajudar-los en la seva formació.
4. Aprendre a conviure amb els mitjans de comunicació i tecnologies que ens envolten.
Aquests són alguns dels valors que ens van explicar, però a part dels valors ens van ensenyar les aules on estudiaven els nens, cada una amb el seu respectiu nom que l'havien posat ells mateixos així era una forma de treball col•laboratiu.
Cap al final de la visita ens van oferir la possibilitat d'assistir en una aula tota la hora, com que m'agrada l'art vaig decidir visitar la classe de plàstica de 2n de primària. La professora que impartia l'assignatura ens va deixar que gaudíssim dels avantatges del fang.
Un aspecte positiu de l'escola és l'assignatura de valors i la de filosofia.
-L'assignatura de valors ajuda els nens a reflexionar criteris a partir d'exemples, com per exemple el color vermell l'associen amb perill, i per tant coses dolentes.
-L'assignatura de filosofia els ajuda a organitzar les idees a partir d'una història d'un llibre, en de pensar i valorar el que és just i el que no ho és.
L'escola Sadako em va agradar com a centre educatiu ja que la gran varietat de recursos amb que disposaven ajudaven els nens a desenvolupar-se cap a un entorn més pròsper.
Els valors són uns elements clau en aquesta escola ja que prefereixen més què sàpiguen valorar les petites coses de la vida, que no pas saber moltes matemàtiques o altres tipus de coneixements.

No hay comentarios:

Publicar un comentario